Ο Τonino Carotone αναμένεται να εμφανιστεί στον «Μπούφο» την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 όπου θα τον συνοδεύουν η Piluka Aranguren στα φωνητικά και ο Ander Percaz del Barrio στην κιθάρα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ του, «Mondo Difficile» και έπειτα, αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών του Τonino Carotone.

Λίγα λόγια για τον Ισπανό τραγουδοποιό
To πραγματικό όνομα του Tonino Carotone είναι Antonio de la Cuesta και γεννήθηκε το 1970 στο Burgos της Ισπανίας. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας το πέρασε στην Παμπλόνα. Οι μουσικές του αναφορές στην ιταλική pop τραγουδοποιία και δη στον Renato Carosone είναι τόσο έντονες, που μέχρι και το όνομά του είναι σχετικό. Συγκρίνοντάς το με αυτό του Ιταλού τροβαδούρου διαπιστώνει κανείς εύκολα από πού εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό του όνομα ο Tonino.
Αν και ξεκίνησε παίζοντας σε punk rock συγκροτήματα, στη συνέχεια εξελίχθηκε αλλιώς, και η επιτυχία στην Ιταλία ήρθε το 2000, με το single «Me cago en el amor», από το ντεμπούτο του άλμπουμ, «Mondo Difficile», που στη συνέχεια γνώρισε επιτυχία και στην Ελλάδα. Το 2003 o Carotone κυκλοφόρησε ένα ακόμη άλμπουμ εμπνευσμένο από την ιταλική μουσική, το «Senza Ritorno».
Ο ήχος του Tonino Carotone αποτελεί στην ουσία ένα πάντρεμα της σύγχρονης λαϊκής μουσικής του δρόμου, με έντονη την επιρροή της Ιταλίας αλλά και αναφορές σε άλλους ethnic και world ήχους, κι όλα αυτά μπολιασμένα πάντα με το χιούμορ και την έντονη ευαισθησία ενός πολίτη του κόσμου.

Ο Μπούφος
café – salami bar, Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211117