Το ελληνικό φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, shoot_it, έφυγε από τα 4th Hong Kong International Mobile Film Awards (HKIMFA) με δύο βραβεία. Το πρώτο είναι το Βest Smartphone Award για την ταινία "Last Minute" του Maksymilian Ceroń.

Το "Last minute" έχει γυριστεί με google glass, από τον Πολωνό σκηνοθέτη Maksymilian Ceroń και αφορά μια ιστορία αγάπης. Είναι μια από τις διεθνείς συμμετοχές που έλαβε φέτος το φεστιβάλ και μια από τις δέκα που επιλέχθηκαν από την διοργάνωση του shoot_it για να διαγωνιστούν στο Χονγκ Κονγκ.

Η δεύτερη διάκριση ήρθε για την κατηγορία Αnimation όπου η Έφη Παππά κέρδισε το Silver Award για το "1,2 Μillion Children”.

Στην ταινία "1,2 Million Children" ένα κορίτσι του Τρίτου Κόσμου ακολουθεί το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Ξαφνικά, όμως, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς το κορίτσι πέφτει στην παγίδα και γίνεται ακόμα ένα θύμα των κυκλωμάτων ανθρώπινης δουλείας.

Η Έφη Παππά είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Γραφιστικής Αθήνας, στο πλαίσιο της πρακτικής του οποίου πραγματοποίησε το animation "1,2 million children". Όπως μας είπε η ίδια σχετικά με το θέμα της ταινίας, "Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την ταινία του Christian Duguay "Human Trafficking". Από εκείνη τη στιγμή με «έτρωγε» τόσο πολύ το θέμα της ανθρώπινης δουλείας μέσα μου και ξεκίνησα μια προσωπική έρευνα". Τη μουσική της ταινίας υπογράφει η Μαριέττα Φαφούτη.

Το shoot_it είναι φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους (video), βασισμένος στη δημιουργική χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσο έκφρασης. Διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά με επιτυχία προβάλλοντας τις καλύτερες συμμετοχές του στην κατηγορία video σε διεθνή κινηματογραφικά events, όπως τα Διεθνή βραβεία Κινητών για ταινίες μικρού μήκους του Χονγκ Κονγκ, Βερολίνου και Πράγας αλλά και του δικού μας φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Παράλληλα φροντίζει να αναδεικνύει τις καλύτερες συμμετοχές στην κατηγορία φωτογραφίας, διοργανώνοντας εκθέσεις φωτογραφίας. Το 5ο shoot_it festival, έπειτα από αίτημα των δημιουργών άνοιξε τον κύκλο των συμμετοχών του σε μια ακόμα κατηγορία ταινιών μικρού μήκους, το animation. To θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Break the chain”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking).

Φέτος, με τα HKIMFA έκλεισε 4 χρόνια συνεργασίας. Το shoot_it, που εκπροσωπεί την Ελλάδα αποστέλλει κάθε χρόνο τις 10 καλύτερες συμμετοχές του. Το ίδιο κάνουν και τα άλλα 9 φεστιβάλ εκπροσωπώντας το καθένα τη χώρα του. Η τοπική κριτική επιτροπή των HKIMFF, επιλέγει ποια ταινία θα εκπροσωπήσει κάθε χώρα και δίνει το εισιτήριο στον σκηνοθέτη της να ταξιδέψει μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Εκεί ο ίδιος μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα μεγάλα βραβεία, να συναντήσει συναδέλφους του από όλο τον κόσμο καθώς και εκπροσώπους διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου .