Προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, η παγκόσμιου φήμης ερμηνεύτρια, Maria Isabel Vera Rodriguez θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 27 Μαρτίου.

Η μεσόφωνος που κατάγεται από τη Χιλή, κατατάσσεται στις μεγαλύτερες ανερχόμενες φωνές παγκοσμίως με διεθνείς διακ��ίσεις. Στη συναυλία θα ερμηνεύσει το μνημειώδες έργο «Canto General», του συμπατριώτη της νομπελίστα ποιητή, Πάμπλο Νερούδα και το «Romancerο Gitano» σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Μαζί της θα είναι ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και δεκαπενταμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Λουκά Καρυτινού. Αφηγητής θα είναι ο Σάκης Τόδουλος.
Το θρυλικό «Canto General», ιστορικό σημείο συνάντησης της μεγαλειώδους ποίησης του νομπελίστα Χιλιανού ποιητή με τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, γράφτηκε όταν ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε προσκεκλημένος στην Χιλή από τον Αλιέντε, όπου γνώρισε τον Νερούδα, τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Η συνάντησή του με τον Πάμπλο Νερούδα και η παραμονή του στην Χιλή είχε ως αποτέλεσμα μια βαθιά φιλία που οδήγησε σε ένα έργο που ανήκει στα αριστουργήματα του 20ού αιώνα παγκοσμίως.

Το «Ίδρυμα Θώραξ» θα συμμετέχει στην εκδήλωση με την παρουσία των μελών του και θα γιορτάσει το μακροχρόνιο κοινωφελές έργο του στο χώρο της υγείας με αποκορύφωμα τις δωρεές της Φωτεινής Γ. Λιβανού και της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος προς το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου χάρη στην γενναιοδωρία τους πραγματοποιείται τεράστιο έργο υγείας στην χώρα σήμερα.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου για την ενίσχυση των συσσιτίων.
Πληροφορίες
Εισιτήρια
Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
τηλ. 210 -7282333, www.megaron.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 25 και 35 ευρώ