Ξεκινά απόψε ​​το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το 3ο σημαντικότερο της Ευρώπης σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Η ιστορία του "Λίναρ" ανοίγει απόψε, στις 8.30 μ.μ., την επίσημη αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα στον κινηματογράφο Ολύμπιον.
Πρόκειται για μια συγκινητική, ανθρώπινη περιπέτεια με πρωταγωνιστή έναν μικρό ήρωα της ζωής, τον μικρό Λίναρ από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα Νάτσια Ταράσοβα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του.

Η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 16ο ΦΝΘ, με 59 ελληνικές ταινίες σε σύνολο 191 που προγραμματίστηκε να προβληθούν στο φεστιβάλ, οι οποίες αποτυπώνουν τη νέα πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις ενότητες "Όψεις του κόσμου", "Μικρ��ς Αφηγήσεις", "Καταγραφή της Μνήμης", "Πορτρέτα-Ανθρώπινες Διαδρομές", "Κοινωνία", "Μουσική και Χορός", ενώ από φέτος προστίθεται η ενότητα "Τέχνες", η οποία εστιάζει σε ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή 23 Μαρτίου.