​Το 14ο βραβείο Χορν κέρδισε ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου! Το συγκεκριμένο βραβείο όπως κάθε χρόνο απονέμεται σε έναν νέο ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη του ηθοποιού Δημήτρη Χορν (1921-1998).

Το β��αβείο είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, τον οποίο παραδίδει ο κάθε βραβευθείς στον επόμενο. Το βραβείο θεσπίστηκε από το Σταμάτη Φασουλή.

0034_STAMATIS_FASOYLIS_GIORGOS_XRISOTOMOY_1032014.jpg
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι δραματικής σχολής ή να έχουν πρωτοεμφανιστεί επαγγελματικά, το πολύ πέντε χρόνια πριν από τη θεατρική περίοδο για την οποία τιμάται.

0052_GIORGOS_XRISOSTOMOY_STAMATIS_FASOYLIS_1032014.jpg
Η βράβευση του Γιώργου Χρυσοστόμου έγινε στο θέατρο Χορν και απονεμήθηκε για τη συμμετοχή στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Οι φετινοί υποψήφιοι ήταν οι:

Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου και Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust), ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και ο Γιώργος Χρυσοστόμου για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).
0001_DIMITRIS_MOTHONEOS_IOANIS_KAPELERIS_KONSTANTINOS_MPIMPIS_GIORGOS_XRISOSTOMOY_1032014.jpg