Η Γιούλικα Σκαφιδά ήταν η τυχερή που κέρδισε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο της απονεμήθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατό της.

Η Γιούλικα Σκαφιδά ξεχώρισε για το ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο'Νιλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Και οι δύο παραστάσεις ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι η 8η στην σειρά ηθοποιός, η οποία γνωρίζει μια τέτοια διάκριση και εκτός από το χρηματικό έπαθλο θα έχει την τύχη να φορέσει στο πέτο της την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας, την οποία παρέλαβε από την προκάτοχό της Λ. Παπαληγούρα.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Αυτό το βραβείο σημαίνει πάρα πολλά για μένα, γιατί φέρει το όνομα της γυναίκας που θαυμάζω από μικρό παιδί, για τη γενναιότητά της, το ήθος και τους αγώνες της για τον πολιτισμό, ώστε εμείς οι ηθοποιοί να μην καταλήξουμε χομπίστες», είπε η ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Συνυποψήφιές της ήταν όπως σας είχαμε πει η Λένα Δροσάκη και η Νάντια Κοντογεώργη.

lena_drosaki.jpg

tromaktiko.JPG