​Η αιματοβαμμένη ιστορία που κρύβεται πίσω από το υποψήφιο ντοκιμαντέρ «Act of killing» για Όσκαρ, προκαλεί ανατριχίλα!

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει στη λίστα των συντελεστών του, σημαντικές φιγούρες της βιομηχανίας του θεάματος, όπως ο Τζόσουα Οπενχάιμερ (σκηνοθέτης).

Το «Act of killing» έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές αλλά την ίδια στιγμή έχει κάνει την ομάδα που δούλεψε για την υλοποίησή του, περίπου 60 άτομα, να χάσει τον ύπνο της.

Το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει στην Ινδονησία και στο 1965 στις 30 Σεπτεμβρίου όταν μια ομάδα στρατιωτικών υποκινούμενη, σύμφωνα με εικασίες από την Δύση, απήγαγε και δολοφόνησε άγρια έξι στρατηγούς ένοπλων δυνάμεων της χώρας, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το καθεστώς Σουκάρνο.

Με αφορμή την εξάρθρωση των αντικαθεστωτικών ξέσπασαν μαζικές δολοφονίες, γνωστές και ως Κομουνιστικές Εκκαθαρίσεις, με πρόσχημα ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ήταν αριστεροί.

Τότε περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί…

Αυτήν την σκληρή και αιματοβαμμένη σελίδα της ινδονησιακής Ιστορίας, αποτυπώνουν οι ντοκιμαντερίστες…

«Να, έτσι τους στραγγαλίζαμε με σύρμα» δείχνει στην κάμερα ένας από τους ηλικιωμένους- σήμερα- δολοφόνους.

«Σκεφτήκαμε να βάλουμε ψευδώνυμα, αλλά καλύτερα που παραμείναμε στην ανωνυμία, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο ινδονήσιος σκηνοθέτης με τον οποίο συνεργάστηκε ο Οπενχάιμερ και πρόσθεσε ότι κάποια μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου υπέφεραν από αϋπνία και εφιάλτες εξαιτίας όσων μάθαιναν αλλά και από τον φόβο να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.