Μια μίνι σειρά αφιερωμένη στη ζωή της Iταλίδας δημοσιογράφου και συγγραφέα Οριάνα Φαλάτσι αλλά και στη σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη από το 1973 έως το μυστηριώδες αυτοκινητικό δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του, γυρίζεται αυτό το διάστημα σε Ελλάδα, Ιταλία, Ιράν και Βιετνάμ για λογαριασμό της RAI.

Oι Ιταλοί παραγωγοί ανέβηκαν για γυρίσματα στην Ακρόπολη πριν από δύο εβδομάδες!

Εκεί, η ηθοποιός Βιτόρια Μπελβεντέρε, που υποδύεται την Οριάνα Φαλάτσι σε μικρή ηλικία, και ο Vinicio Marchioni, που ενσαρκώνει τον Αλέκο Παναγούλη, περπάτησαν χέρι χέ��ι αναβιώνοντας το πάθος που τους ένωσε το 1973, όταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά.

«Ήταν ένας μεγάλος έρωτας. Αυτό που έχω καταλάβει από την εμπλοκή μου με αυτό είναι ότι εκείνη ήταν πιο ερωτευμένη από αυτόν», λέει στην εφημερίδα η Νικόλ Αλεξανδροπούλου της εταιρείας Libellula Productions που έχει αναλάβει την παραγωγή από την ελληνική πλευρά.

Η Φαλάτσι συναντήθηκε με τον άνθρωπο που επιχείρησε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο στις 13 Αυγούστου του 1968, το 1973, όταν ο Παναγούλης βγήκε από τη φυλακή.

Η μίνι σειρά, που θα προβληθεί τον επόμενο Οκτώβριο σε δύο μέρη, αναφέρεται εκτενώς στη συνάντηση αυτή αντλώντας πληροφορίες για τη σχέση τους και από το μυθιστόρημά της «Ενας άνδρας» που είναι αφιερωμένο στον Παναγούλη.

«Ήταν σίγουρα ο άνδρας της ζωής της. Όμως μια προσωπικότητα όπως ο Παναγούλης που γοήτευε όσους ανθρώπους συναντούσε ανεξαρτήτως φύλου, δεν θα μπορούσε να είναι ένας άνδρας που ανήκει μόνο σε εκείνη, γιατί ο Αλέξανδρος Παναγούλης ανήκει σε όλους μας», λέει η Ελληνίδα παραγωγός που επιχειρεί να προωθήσει την ταινία και στην Ελλάδα.

«Η τηλεταινία αυτή θα παιχτεί σε δύο επεισόδια στο RΑΙ 1, όμως κάνω προσπάθειες πριν ή αμέσως μετά την προβολή της στην Ιταλία να παιχτεί και στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό σε αυτήν τη φάση να γίνονται συμπαραγωγές και να προσεγγίζουν οι Ελληνες ξένους παραγωγούς».

Σε σκηνοθεσία Marco Turco, η τηλεταινία με τ��τλο «Η ζωή της Οριάνα Φαλάτσι» αναφέρεται σε όλη την πορεία της παθιασμένης δημοσ��ογράφου μέχρι τον θάνατό της το 2006.

Τα γυρίσματα επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκαν, καθώς το υψηλό κόστος της παραγωγής δεν επέτρεψε στους συντελεστές να μείνουν περαιτέρω στη χώρα μας.

Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα η σκηνή από το θανατηφόρο τροχαίο του Αλέκου Παναγούλη να γυριστεί στη Ρώμη.

Αυτό το διάστημα η παραγωγή βρίσκεται στο Βιετνάμ, ενώ σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν τα εξωτερικά γυρίσματα και η ταινία να περάσει στην επόμενη φάση.