Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 64ου Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου με λαμπερούς αστέρες να διαβαίνουν το κόκκινο χαλί!

Παρουσιάστηκαν τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής, η οποία θα έχει πρόεδρο τον Αμερικανό σεναριογράφο και παραγωγό Τζέιμς Σέιμους και μέλη της τους: Κρίστοφ Βαλτς, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, Τρίνε Ντίρλχολμ, Μίτρα Φαραρανί, Γκρέτα Γκέργουικ, Μισέλ Γκοντρί και Τόνι Λεούνγκ.

Τέλος, παρουσία όλων των συντελεστών, προβλήθηκε η διαγωνιζόμενη ταινία «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον, που αφηγείται τις περιπέτειες του θυρωρού ενός διάσημου ξενοδοχείου στην περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους και ενός νεαρού υπαλλήλου που γίνεται ο πιο στενός του φίλος.

Να θυμίσουμε πως το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη είναι η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ και δικεδικεί φέτος της Χρυσή Άρκτο, μετά το «Λιβάδι που δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου που προβλήθηκε πριν από εννέα χρόνια.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ταινία που αφηγείται τη ζωή του Στράτου, ο οποίος τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου και ταυτόχρονα μαζεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή.

Το σενάριο είναι του ιδίου του σκηνοθέτη και των Θάνου Ξηρού, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, και Χάρη Λαγκούση. Πρωταγωνιστής είναι ο Βαγγέλης Μουρίκης και παίζουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Όμηρος Πουλάκης, Αλέκος Πάγκαλος, Σόνια Θεοδωρίδου και η δική μας δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του LIVE U, Πόπη Τσαπανίδου.