​Το πρωί της Τετάρτης σίγησε η φωνή της αγαπημένης ερμηνεύτριας Τζένης Βάνου. Η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών, στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, στις 11.30 π.μ.

Τα τελευταία χρόνια η τραγουδίστρια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η ίδια είχε παραδεχτεί όπως σας είχε γράψει και το star.gr, ότι είχε διεγνώσθη με καρκίνο στον λάρυγγα και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Αύγουστο του 2013. Έντονοι πόνοι στη μέση πριν από μερικές μέρες την οδήγησαν στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου και διαπιστώθηκε πως ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σε όλο της το σώμα.

vanouigeia.jpg
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια διακρίθηκε με τη χαρακτηριστική φωνή της για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της που τραγουδάμε μέχρι σήμερα είναι: ''Αν είναι η αγάπη αμαρτία'', ''Σ' αγαπώ'', Αγόρι μου, ''Χίλες βραδιές'', ''Σε βλέπω στο ποτήρι μου''...

Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Banou-anepanalhpte-front.jpg

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.

Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, τ��υ Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται μακριά από τη δισκογραφία.