​Την εμφάνιση του στο τέλος της παράστασης «Φάουστ», σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού, έκανε ένας αδυνατισμένος σκύλος, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η διεύθυνση του πολιτιστικού Ιδρύματοςεξηγεί: «Ο σκύλος, ο οποίος εμφανίζεται στην παράσταση «Φάουστ», διασχίζοντας άπαξ την σκηνή, έρχεται καθημερινά στη Στέγη, μισή ώρα πριν από το τέλος της παράστασης συνοδεία του αφεντικού του, Βασίλη Κασμά, και απομακρύνεται μαζί με τον ίδιο αμέσως μετά το πέρας της παράστασης. Ο σκύλος δεν είναι σε καμία περίπτωση υποσιτισμένος, ανήκει στην ράτσα Lévrier Greyhound, τα οποία από την φύση τους είναι πολύ αδύνατα αθλητικά σκυλιά αγώνων, ανεξαρτήτως σίτισης.

Ωστόσο, ύστερα από προσεκτικότερη διερεύνηση της σχετικής νομοθεσίας, αποφασίστηκε από την παραγωγή η απομάκρυνση του εν λόγω σκύλου από την παράσταση».

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός καταπιάνεται με τον μύθο του Φάουστ, το κλασικό κείμενο του Γκαίτε και μέσα από μια περιπετειώδη παράσταση - κατάβαση στην άβυσσο της επιθυμίας, ξετυλίγει τον μύθο του ανθρώπου, που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο.

Έως τις 2 Φεβρουαρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), στις 8.30 το βράδυ.

Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης
σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός,
δραματουργία: Armin Kerber,
μουσική: Δημήτ��ης Καμαρωτός,
φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος,
χώρος: Kenny MacLellan,
εκτέλεση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Θεοδώρα Τζήμου, Εύη Σαουλίδου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Έλενα Τοπαλίδου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Χανακούλας, Δάφνη Ιωακειμίδου - Πατακιά, Σμαρώ Γαϊτανίδου, Γιώργος Μπινιάρης.