​Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη προβάλλεται για 5η εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες όλης της χώρας και έχει ξεπεράσει τα 300.000 εισιτήρια.
Η ταινία κυκλοφόρησε πανελλαδικά στις αρχές Δεκεμβρίου σε περισσότερες από 100 αίθουσες. Η εισπρακτική της πορεία ήταν από την αρχή πολύ καλή, με μηδενική σχεδόν εβδομαδιαία πτώση στα εισιτήρια. Αυτή είναι η 6η εβδομάδα και προβάλλεται σε 60 αίθουσες πανελλαδικώς.
Το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» (έτσι αποκαλούνταν το νησί της Άνδρου, λόγω των εφοπλιστικών συναλλαγών αλλά και της αντιπαλότητας με την πανίσχυρη αγγλική ναυτιλία), εκδόθηκε το 1997. Αμέσως κέρδισε την αγάπη του κοινού, απέσπασε το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας (το 1998) και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Βασίλης Βασιλάκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Καλαβρούζος, Κατερίνα Αντωνακάκη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κλέα Σαμαντά, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ιωάννα Πιάτα, Ρεγγίνα Λεβεδιάνου, Ειρήνη Ιγγλέση.