​Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» και η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης σας καλούν στην βραδιά παρατήρησης του περίφημου Αττικού μας ουρανού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014.

Θα περιλαμβάνει:

Α.Ομιλία με θέμα: «ΗΛΙΟΣ, ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ», από την αστροφυσικό δρ Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού που εισηγείται το μάθημα της Αστρονομίας στην Ανοιχτή Τέχνη.
Ομιλία – συζήτηση με μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, σχετικά με το πως ασχολείται κάποιος με την ερασιτεχνική αστρονομία, με την αστροφωτογραφία, και σχετικά με την μεταβαλλόμενη εικόνα του έναστρου ουρανού ανά εποχές και κατά περιοχή.
Β. Παρατήρηση του Αττικού ουρανού με τρία τηλεσκόπια στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στις 20:30. Θα παρατηρήσουμε την Σελήνη, τις Πλειάδες, το ��εφέλωμα του Ωρίωνα, τον Δία κι όποιο άλλο ουράνιο αντικείμενο θελήσει τυχόν να μας κάνει παρέα! Όλα όμως εξαρτώνται απ’ τον καιρό που οι προβλέψεις λένε πως θα μάς κάνει την χάρη!

Ώρα: 19:30 μ.μ.

Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου

Είσοδος: Ελεύθερη
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Ανοιχτή Τέχνη: Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 210 32. 27. 188, από τις 12:00μμ – 22:00μ.μ.

Ή να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης: info@anoixtitexni.gr
Μετά το τέλος της παρατήρησης θα πιούμε το κρασί μας στο φιλόξενο Polis art cafe!