​Δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα με τα φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2014, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου, με την τελετή απονομής να είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου 2014.

Τα μεγάλα περιοδικά και έντυπα συμφωνούν σε κάποια, όπως στα «Gravity» και «12 Χρόνια Σκλάβος», φαβορί για το όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Στην ίδια κατηγορία αναφέρεται αρκετά και η ταινία «American Hustle» με σκηνοθέτη τον David O. Russell.

Ακολουθούν οι ταινίες Nebraska (Alexander Payne) και Captain Phillips (Paul Greengrass).

Όσον αφορά στους ανδρικούς και γυναικείους ρόλους και πάλι τα φαβορί αναδεικνύονται μέσα από αυτές τις 15 ταινίες και είναι οι : Sandra Bullock – Gravity, Chiwetel Ejiofor – Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος, Amy Adams, Jennifer Lawrence αλλά και Christian Bale – Οδηγός Διαπλοκής, Bruce Dern – Nebraska, Tom Hanks – Captain Philipps, Leonardo Di Caprio – Ο λύκος της Wall Street, Joaquin Phoenix – Her, Tom Hanks και Emma Thompson – Saving Mr. Banks, Matthew McConaughey – Dallas Buyers Club, Kate Blachett – Blue Jasmine, Meryl Streep και Julia Roberts – Αugust Osage County.