Συγκλονισμένη είναι όλη η Χίος για τον 48χρονο μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του νησιού, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα το βράδυ της Κυριακής μέσα στο υπόγειο του δημαρχείου, όπου έκανε πρόβες με την ομάδα του.

Η είδηση της αυτοκτονίας του μαέστρου έγινε γνωστή από ανάρτηση στο facebook του γνωστού Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Makridakis_gia_aftoktonia.png
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον άτυχο Στέργιο Νεαμονιτάκη εντόπισαν εντός του κτιρίου φιλικά του πρόσωπα που τον αναζητούσαν από το μεσημέρι της Κυριακής.

"Με πήραν τηλέφωνο γιατί εγώ είχα τα κλειδιά για να μπούμε στο κτίριο. Φθάσαμε στην πόρτα της Φιλαρμονικής και εκεί είδαμε ότι ήταν κλειστά. Χτυπούσαμε αλλά μάταια δεν άνοιγε. Έτσι αναγκαστήκαμε να σπάσουμε την πόρτα και να μπούμε μέσα" ανέφερε μέλος της φιλαρμονικής ορχήστρας.

αρχείο λήψης.jpg

«Μόλις σπάσαμε την πόρτα κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία, αντικρίσαμε τον Στέργιο ξαπλωμένο στο πλάι και την κυνηγετική καραμπίνα ανάμεσα στα πόδια του. Ήταν ήδη πολύ αργά είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι και η αίθουσα ήταν μέσα στα αίματα» είπε ο υπάλληλος του Δήμου ο οποίος μαζί με το μέλος της φιλαρμονικής εντόπισε νεκρό τον άτυχο μαέστρο.

Ο αυτόχειρας αν και άφησε τρία σημειώματα σε κανένα δεν εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

αρχείο λήψης (1).jpg
Παραλήπτες των γραμμάτων είναι ο Δήμαρχος Χίου, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκός και μέλη της οικογένειάς του.

Σε εκείνα που απευθύνονται στον Δήμαρχο και τον Β. Μυριαγκό ο Στ. Νεαμονιτάκης ευχόταν καλές γιορτές στους ίδιους και έδινε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Φιλαρμονική του Δήμου μετά από αυτόν. Μάλιστα στο σημείωμα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου εκφράζει την επιθυμία του για την περίοδο των εορτών να αναλάβει χρέη Μαέστρου συγκεκριμένος μουσικός μέσα από την Μπάντα ενώ προτείνει μετά τις εορτές να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχιμουσικού.