​Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι που παρουσιάζεται κάθε χρόνο σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, θα παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton, από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, σε μία από τις καλύτερες παραγωγές του, από το διάσημο Latvian National Opera Ballet.

Ο «Καρυοθραύστης», η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων μαγεύει μικρούς και μεγάλους και ταξιδεύει τους θεατές στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και τα όνειρα της παιδικής ηλικίας, μέσα από τη μαγευτική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Η παραμυθένια ιστορία του εκτυλίσσεται σε μια γερμανική πόλη, την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν η μικρή Κλάρα ανοίγει το δώρο της και βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι, που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, μπαίνει στο σαλόνι, για να κοιμίσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, την παίρνει ο ύπνος και μεταφέρεται σε έναν παρ��μυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς, που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη, ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Έτσι, οι δυο τους κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και στη χώρα των Ζαχαρωτών και της Νεράιδας Ζαχαρένιας. Όμως, το όνειρο δεν κρατάει πολύ. Καθώς ξημερώνουν Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ξυπνά και ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της έχει μεταμορφωθεί ξανά στον καρυοθραύστη, που της χάρισε ο νονός της.

Μουσική: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
λιμπρέτο: Marius Petipa,
παραμύθι: E.T.A. Hoffmann, προσαρμοσμένο από τον Aivars Leimanis,
χορογραφία: Aivars Leimanis, βασισμένη στην πρωτότυπη του Vasili Vainonen
σκηνικά – κοστούμια: Alexander Vasiliev
φωτισμοί: Karlis Kaupuzs
καλλιτεχνικός διευθυντής Μπαλέτου: Aivars Leimanis
τεχνικός διευθυντής LNO: Vilmars Sadris
γενικός διευθυντής LNO: Andrejs Zagars.
Ερμηνεύουν: principal dancers, soloists, corps de ballet από το Latvian National Opera Ballet
27 και 28 Δεκεμβρίου (20.00) - 29 Δεκεμβρίου (17.00): Viengsay Valdes - Victor Estevez (Εθνικό Μπαλέτο Κούβας)

30 Δεκεμβρίου (20.00) - 1 και 2 Ιανουαρίου (20.00): Yolanda Correa - Yoel Carreno (Εθνικό Μπαλέτο Νορβηγίας).

3 ��αι 4 Iανουαρίου (20.00) - 5 Ιανουαρίου (17.00): Roberta Marquez (Βασιλικό Μπαλέτο Αγγλίας) - Arionel Vargas (Εθνικό Μπαλέτο Αγγλίας)
26, 27 και 28 Δεκεμβρίου (16.00), 29 Δεκεμβρίου (12.30), 4 Ιανουαρίου (16.00) και 5 Ιανουαρίου (12.30): Baiba Kokina - Sergei Neikshin, Victoria Jansone - Raimonds Martinovs, Elza Leimane Martinova - Viktors Seiko, Sabine Guravska - Zigmars Kirilko (Latvian National Opera Ballet).

Πληροφορίες
Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού, Γουδή – Αθήνα
τηλ: 210 8840600
Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: κανονικό: 65 ευρώ, παιδικό: 35 ευρώ, Β΄ ζώνη: κανονικό: 55 ευρώ, παιδικό: 30 ευρώ, Γ΄ ζώνη: κανονικό: 45 ευρώ, παιδικό 25 ευρώ, Δ΄ ζώνη: κανονικό: 35 ευρώ, παιδικό: 20 ευρώ, Ε΄ ζώνη: κανονικό: 25 ευρώ, παιδικό: 12 ευρώ, ανέργων: 10 ευρώ.

Προπώληση: καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, τηλεφωνικά: 210 8840600