Στο «Belle Amie», την αναβίωση του ιστορικού πειραιώτικου ουζερί που εδώ και τρεις μήνες έχει γίνει ένας καλός λόγος για να κατεβαίνουμε στον μάλλον άχρωμο εστιατορικά Πειραιά, η αντίστροφη μέτρηση για το 2014 έχει ξεκινήσει. Όχι μόνο με την απόλαυση του φαγητού που επιμελείται ο Χρήστος Τζιέρας και του θαυμάσιου νεοκλασικού που είναι γεμάτος από θησαυρούς παλαιοπωλείου, αλλά και με συναυλίες και μουσικές παραστάσεις ατμοσφαιρικές, έτσι όπως της απαιτεί ο χώρος. Σημειώστε τα μουσικοθεατρικά events του τέλους του χρόνου που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη γοητεία του «Belle Amie»:​

24/12 Γιώργης Χριστοδούλου

Ο τραγουδοποιός που ζει πλέον στη Βαρκελώνη, τραγουδά σε πέντε γλώσσες, αλλά σε ένα (vintage ) ύφος, που είναι εξόχως μελωδικό. Ετοιμαστείτε να σηκωθείτε από το τραπέζι σας για χορό.

28/12 Belleville

Όταν ένα γκρουπ παίρνει το όνομά του από ένα αγαπημένο animation («Το Τρίο της Μπελβίλ» ), δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γοητεία του. Μελαγχολικοί, νοσταλγικοί, αλλά και σκοτεινοί, οι Belleville κινούνται σε παλιές και όμορφες μουσικές εποχές.

29/12 Μπάμπης Βελισσάριος, Δαυίδ Ναχμίας

«Τραγούδια ραδιοφώνου»… Όχι αυτού που γνωρίζουμε, με τις playlist, αλλά εκείνου που ήταν πραγματική συντροφιά για τους ακροατές. Τα τραγούδια των Γούναρη, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ και Χαιρόπουλου θα συμπληρώσουν ιδανικά το σκηνικό.

30/12 Tanguerissimo

Το σμίξιμο του Μάριου Στρόφαλη, του Roman Gomez και του Κώστα Βλαχόπουλου δημιουργεί ένα τάνγκο πανόραμα από την Αργεντινή και τη Μεσόγειο.

31/12 Τα 45άρια, Alex de Paris

Οι πρώτοι (Νανά Περράκη, Αντώνης Σταυρινός & Σταύρος Πηλίχος ) είναι εραστές του γραμμοφώνου και θα μας ταξιδέψουν στον μουσικό χρόνο, ενώ ο δεύτερος, σαν ένας Έλληνας Μεσιέ Ιλό παρουσιάζει ένα θέαμα silent comedy.

πηγή: athinorama