​Ο συνθέτης μίλησε και για τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού που διοργανώνονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και τους συνθέτες του παρόντος.

«Το ελληνικό τραγούδι έχει ανάγκη να τροφοδοτηθεί από νέα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και πρόσθεσε:

«Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, έχουμε πάρα πολλά χρόνια να συναντήσουμε νέα πρόσωπα και εννοώ και τους συνθέτες και τους στιχουργούς».

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού γίνονται για τρίτη χρονιά, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης.

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/ τροβαδούροι ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/ μπάντες), που θα συμμετέχουν υπογράφοντας και καταθέτοντας τρία τραγούδια, με πρωτότυπη μουσική και στίχο. Έτσι, η υποψηφιότητα αφορά τόσο τους συνθέτες, τους τραγουδοποιούς ή τα γκρουπ όσο και τους στιχουργούς τους.

Στη βραδιά του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013, θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και, ως εκ τούτου, έως 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία δίνονται στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό ψηφίζει για το καλύτερο τραγούδι και απονέμεται αντίστοιχο βραβείο.

Δείτε τα όσα είπε ο ίδιος στο LIVE U