​Η καινούργια ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» (Stratos) συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014.

Μια σημαντική συμμετοχή καθώς ο ελληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου μετά από 9 χρόνια όπου συμμετείχε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με «Tο λιβάδι που δακρύζει».

Το "Μικρό Ψάρι" (αγγλικός τίτλος: "Stratos") διεκδικεί τη Χρυσή Άρκτο της Μπερλινάλε, έχοντας απέναντί του ταινίες σημαντικών δημιουργών όπως ο Alain Resnais (Aimer, boire et chanter/ Life of Riley), Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel με τους Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody) και George Clooney (The Monuments Men με τους Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin).

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Στράτου, ενός άντρα που τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν ξεχνάει τα χρέη του. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε. Καταστρώνει ένα νέο, λεπτομερές σχέδιο, μια τελευταία αποστολή.

Παίζουν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Μαρία Καλλιμάνη και Όμηρος Πουλάκης.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή Γερμανίας και Κύπρου, από δε την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions ΑΕ του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες ΑΕ του Παναγιώτη Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ ΑΕ, την Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ. Από τη Γερμανία συμμετέχει η Μatch Factory productions του Michael Weber με την υποστήριξη του NRW και από την Κύπρο η «Γιάννης Οικονομίδης Films Ltd» και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Δείτε τι είπε η Σόνια Θεοδωρίδου στο LIVE U, η σοπράνο που συμμετέχει μαζί με την Πόπη Τσαπανίδου, στην ταινία «Το μικρό ψάρι»!