���Ο βραβευμένος κινηματογραφιστής, Έκτορας Λυγίζος, αμέσως μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», ανεβάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μια ξέφρενη φάρσα της εποχής του Μεσοπολέμου, το «Room Service».

Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί το έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service», μια άπαιχτη στην Ελλάδα κλασική αμερικανική φάρσα, μια απελπισμένη κωμωδία που φλερτάρει με τη σκληρότητα και την αγριότητα.

Η υπόθεση αφορά ένα χρεοκοπημένο θίασο γεμάτο πεινασμένους ηθοποιούς και επίδοξες στάρλετ που διαμένει σε ένα δευτεροκλασάτο ξενοδοχείο και μπλέκεται σε μια δίνη από γκάφες και μηχανορραφίες, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση για τη νέα του παραγωγή. Στην παράσταση, η φρενήρης δράση του έργου εξωθείται στα έσχατα όρια του σωματικού θεάτρου και της ακραίας περφόρμανς. Ο ολιγομελής νεανικός θίασος ερμηνεύει ασθμαίνοντας δεκατέσσερις ρόλους, εξερευνώντας τα όρια της εξάντλησης αλλά και τη σκληρότητα, την αγριότητα και το μαύρο χιούμορ που απορρέει όταν είναι κανείς φτωχός πλην όμως… εφευρετικός.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 21.00.
boy-eating-the-birds-food-06.jpg
Μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος
Σκηνικά και κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης. Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Βλασσοπούλου
Παίζουν: Γιάννης Κλίνης, Εκτορας Λυγίζος, Ελενα Μεγγρέλη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αρης Μπαλής, Γιάννης Παπαδόπουλος.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Μικρή Σκηνή

Λεωφ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 18 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ.
Πώληση εισιτηρίων: εκδοτήρια εισιτηρίων Στέγης,
ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 12:00 - 21:00
καταστήματα: Ελευθερουδάκης, Public, Παπασωτηρίου, Ianos, μηχανήματα easy pay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς,
τηλεφωνικά: 210 9005800 (Δευτέρα - Κυριακή: 9:00 - 21:00)