​“Ο Αμερικάνος” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, επιστρέφει για μία και μόνο παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 20:00 το βράδυ.

Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης παράστασης είναι η απόδοσή της και στη νοηματική γλώσσα.

Μια ιδιαίτερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασσικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό κι έναν μουσικό, που υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».

Σε αυτήν την δραματοποιημένη διήγηση ο Θανάσης Σαράντος αφηγείται την ιστορία και ερμηνεύει όλα τα πρόσωπα, παράλληλα με την μουσική και ηχητική ζωντανή διήγηση του συνθέτη Λάμπρου Πηγούνη.

Amerikanos2 (3).jpg
Το έργο

Ένας Έλληνας μετανάστης επιστρέφει ύστερα από 25 χρόνια στο νησί του, παραμονή Χριστουγέννων, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν, καθώς κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού,τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και επισκέπτεται τα χαλάσματα του πατρικού του σπιτιού. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας και η προσμονή ότι η αλλοτινή αγαπημένη του ίσως ακόμη υπάρχει και τον περιμένει.
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος
Μουσική σύνθεση : Λάμπρος Πηγούνης
Μουσικός επί σκηνής : Παναγιώτης Κραμπής
Απόδοση στη νοηματική: Αντώνης Χριστοφόρου
Σκηνική Επιμέλεια : Λίνα Μότσιου
Βοηθός σκηνοθέτη : Δημήτρης Κερεστεντζής
Φωτογραφίες : Μαριλένα Σταφυλίδου, Γεράσιμος Νεόφυτος
Διάρκεια παράστασης : 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό
10€ προπώληση
8€ άτομα ηλικίας άνω των 65, φοιτητές, ΑΜΕΑ, για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με