Επίθεση κατά της ισπαν��κής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξαπέλυσε από το Βερολίνο αυτή τη φορά, ο 64χρονος σκηνοθέτης, Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια της απονομής των 26ων Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων, το Σάββατο το βράδυ, χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Ισπανίας «κουφή και αναίσθητη» όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Αυτή ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, κάτι που οφείλεται στην απαίσια πολιτική πολιτισμού της κυβέρνησής μας» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχει εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ του ισπανικού λαού για τη δύσκολη περίοδο που βιώνει και παρά τα σκληρά λόγια του εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Είναι ελπιδοφόρο πως όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν σινεμά χωρίς χρήματα, αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κρίση να σταματήσει το όραμά τους».

Λίγους μήνες πριν ο Ισπανός σκηνοθέτης είχε κατηγορήσει σε άρθρο του την ισπανική κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει, αφού έτσι υποσκάπτει και «θανατώνει» τον ισπανικό κινηματογράφο.

Στην 26η απονομή των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο.