Απονεμήθηκαν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το Σάββατο στο Βερολίνο και η τελευταία ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Η τέλεια ομορφιά» («La grande bellezza») σάρωσε στα βραβεία, αφού αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία αλλά απέσπασε ακόμη τρία βραβε��α.

Ο Τόνι Σερβίλο βραβεύτηκε για την ανδρική του ερμηνεία στην ταινία και ο Σορεντίνο απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας. Επίσης, η ταινία κέρδισε το βραβείο μοντάζ.

Η 35χρονη βελγίδα ηθοποιός Βάλερι Μπάτενς κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Ραγισμένα όνειρα».

Το γερμανικό «Oh boy» πήρε το βραβείο για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του Γιαν Ολε Γκέστερ.

Η Κατρίν Ντενέβ πήρε το βραβείο για την προσφορά της στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο δηλώνοντας μάλιστα ότι πάντα πίστευε ότι είναι Γαλλίδα, σήμερα όμως νιώθει ότι είναι Ευρωπαία.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βραβεύτηκε για τη συνο��ική προσφορά του στον κινηματογράφο. Ο Ένιο Μορικόνε απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για την δουλειά του στην ταινία «Το τέλειο κτύπημα» του Τζουζέπε Τορνατόρε.

Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας κέρδισε η δανέζικη ταινία «Έρωτας είναι…» της Σουζάνε Μπίερ και το βραβείο καλύτερου σεναρίου ο Γάλλος σκηνοθέτης-σεναριογράφος Φρανσουά Οζόν για την ταινία «Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο».