«Μούσα του Χορού, Ελλάδα», ήταν ο τίτλος της χορευτικής παράστασης, που παρουσίασαν οι σχολές χορού Πωλίνα Γαλοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθούν προς ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και συνεχάρη τους συντελεστές.

Οι θεατές απόλαυσαν μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι συντελεστές της, χορευτές, χορογράφοι, μουσικοί συμπλήρωσαν με την παρουσία τους και την τέχνη τους την Ελληνικότητα της παράστασης.

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στις ομορφιές της Ελληνικής φύσης και τα τρία μέρη στα οποία ήταν χωρισμένη είχαν ως θέμα τη Θάλασσα, τη Γη και τον Ουρανό.

Μικρές χορεύτριες υποδέχθηκαν την πρόεδρο του συλλόγου κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία συνεχάρη τους συντελεστές.

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης απήγγειλε ποιήματα Ελλήνων ποιητών, η μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής Ειρήνη Καράγιαννη τραγούδησε, η μουσική σύνθεση της παράστασης «Μούσα του χορού Ελλάδα», γράφτηκε από το Σταύρο Μαρκόνη και ερμήνευσε η Ακαδημαϊκή Αθηναϊκή Ορχήστρα, με μαέστρο το Στάθη Σούλη.

Στην παράσταση, ο λόγος και η μουσική ανέδειξαν την Ελλάδα ως την απόλυτη Μούσα του Χορού προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στο οποίο συμμάχησαν οι τρεις τέχνες. Χορός, Μουσική και Ποίηση.