Ξεκινά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου!

Τα νησιά του Αιγαίου απέκτησαν ��ο δικό τους φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες θα προβληθούν στο Δημοτικό κέντρο Μυτιλήνης, όπου είναι η βάση του φεστιβάλ αλλά και στη Χίο, τη Λήμνο, τη Σάμο, τη Σύρο, τη Ρόδο, την Ικαρία, τον Αη Στράτη και τους Φούρνους.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι 27 μεγάλου μήκους και 13 μικρού μήκους.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται βραβευμένες ταινίες, όπως η οσκαρική «Ψάχνοντας τον Sugar Man» του Μαλίκ Μπεντζελούλ, που παίζεται εδώ και λίγο καιρό στις αίθουσες, ή το «Blood brother» του Στιβ Χούβερ, το οδοιπορικό ενός αμερικανού τουρίστα στην Ινδία όπου ένιωσε την ζωή του να αλλάζει ριζικά όταν ήρθε σε επαφή με ένα ορφανοτροφείο για παιδιά με HIV (απέσπασε το βραβείο κοινού και καλύτερου ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Sundance 2013).

Θα προβληθούν, επίσης, οι παραγωγές, «More Than Honey» του γερμανού σκηνοθέτη Μάρκους Ιμχουφ, όπως και το «5 Broken Cameras», των Εμάντ Μπουρνάτ και Γκάι Νταβίντι, όπου βλέπουμε έναν Παλαιστίνιο αγρότη να καταγράφει το μεγάλωμα του γιου του.

Δίπλα στις διεθνείς παραγωγές υπάρχουν και κάποιες ελληνικές όπως το «Ένα βήμα μπροστά» του Δ. Αθυρίδη, το «Little Land», του Ν.Νταγιαντά, η «Δημοκρατία, Ο δρόμος του Σταυρού», του Μ. Γκαστίν, ο «Πάρβας- άγονη γραμμή» και το «100» του Γερ. Ρήγα, «Οι Γαμπροί της Ζαχάρως -Sugar Town» του Κ.Τσακίρη, η «Μακρόνησος» του Ηλ. Γιαννακάκη και το πολύ καλό «Φιλιά εις τα Παιδιά» του Βασ. Λουλέ που παίχθηκε με επιτυχία στις αίθουσες.