​Ο Παντελής Βούλγαρης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη με τίτλο «Μικρά Αγγλία»…

Μια δυνατή ιστορία, μια έντονη ταινία: 2 γυναίκες και ένας άντρας. Η θάλασσα, ο πόνος του έρωτα και ένα μυστικό χωρίζουν αλλά και ενώνουν τις ζωές των ηρώων...

Η πλοκή εξελίσσεται στην Άνδρο και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν 16 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, ύστερα από επιθυμία των ίδιων των κατοίκων του νησιού.

1012302_147422452119591_307535337_n.jpg
Ο Παντελής Βούλγαρης εξομολογείται στο Star: «Ένα βράδυ σε ένα ταβερνάκι με τσίπουρα έπεσε η ιδέα να κάνουμε την Μικρά Αγγλία ταινία και η τύχη μας βοήθησε να υποστηριχτούμε», προσθέτοντας:

«Συνήθως όνειρα και σχέδια παίρνουν χρόνια για να πραγματοποιηθούν ή δεν πραγματοποιούνται ποτέ».

Στην Ελλάδα της κρίσης κάποιοι, περίμεναν από τον Βούλγαρη με την έντονη πολιτική ματιά μια ταινία για τα σημερινά αδιέξοδα , ο ίδιος λέει: «Δεν έχω βιάσει ποτέ τον εαυτό μου να κάνει κάτι που είναι επίκαιρο και συμβαίνει».

karystvoulg.jpg
Ο Παντελής Βούλγαρης απέχει από την τηλεόραση, σχεδόν 30 χρόνια: «Εγώ θα ήθελα να δουλέψω στην τηλεόραση και κατά περιόδους έχω ζητήσει να συνεργαστώ όμως δεν έτυχε να με φωνάξουν. Τα ιδιωτικά κανάλια σχεδόν ποτέ. Γιατί πιστεύουν ίσως ότι η ιδιωτική τηλεόραση έχει έναν χαρακτήρα πιο ψυχαγωγικό από τα φιλμ που κάνω. Δεν έχω απάντηση».

Ο σημαντικός σκηνοθέτης ξεκίνησε την περιπέτεια του με τον κινηματογράφο κουβαλώντας την καρέκλα της Αλίκης Βουγιουκλάκη και ο ίδιος αποκαλύπτει: «Τώρα που βλέπω τις ασπρόμαυρες ταινίες με την Βουγιουκλάκη, όλους αυτούς τους καναπέδες, τους μπουφέδες τους έχω πάρει στην πλάτη μου».

Το φιλμ «Η Μι��ρά Αγγλία» θα ταξιδέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 5 Δεκεμβρίου.