​Ο Μανόλης Κορρές, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο «Feltrinelli».

Ο καθηγητής τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στον τομέα της αρχαιολογίας και των αναστηλώσεων και μάλιστα είναι ο πρώτος Έλληνας στον οποίο απονέμεται αυτό το βραβείο.

Το διεθνές βραβείο «Feltrinelli» απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στη φιλοσοφία, στην ιατρική και στα μαθηματικά. Απονέμεται μία φορά κάθε πέντε χρόνια για κάθε ειδικότητα και συνοδεύεται από σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Πρόκειται για ύψιστη διάκριση και απονέμεται από την Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης.

Ο Μανόλης Κορρές συμμετείχε στα έργα της Ακροπόλεως (1975, 1983-1999), στα έργα του Διονυσιακού Θεάτρου (1981-1982), στη μελέτη και αποκατάσταση δύο αρχαίων ναών στη Νάξο (1976), του Κάστρου του Πυθίου στον Έβρο (1974), και του ναού του Απόλλωνος στη Μητρόπολη παρά την Καρδίτσα (1999).

Ο ίδιος έχει συγγράψει οκτώ βιβλία και 80 επιστημονικά άρθρα και έχει επίσης δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σχέδιά του έχουν εκτεθεί σε εννέα ατομικές και επτά ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.