​Η κωμωδία ΤΟΚ ΤΟΚ του Laurent Baffie έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Ήβη σε μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Κώστας Σπυρόπουλος.

8790_MAGGIRA_SPIROPOYLOS_23112013.jpg
Το έργο ΤΟC TOC (όπου ΤΟC είναι η συντομογραφία της έκφρασης «Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή» στα γαλλικά, Τrouble Obsessionnel Compulsif,) ανέβηκε για πρώτη φορ�� το 2005 και γνώρισε τεράστια επιτυχία για τρία χρόνια στο théâtre du Palais Royal à Paris, αλλά και όπου αλλού ανέβηκε: στον Καναδά, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Αργεντινή.

8821_VALAVANIDIS_ANDROYTSOY_PAPADOPOYLOS_SPIROPOYLOS_GERONIKOLOY_MAGGIRA_23112013.jpg

Οι ασθένειες είναι…. ψυχογενείς. Έξι άτομα περιμένουν στο σαλονάκι ενός διάσημου ψυχολόγου, όλοι τους με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές: Ο Φώτης, ένας ηλικιωμένος κύριος που βωμολοχεί ασύστολα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει, γιατί πάσχει από το σύνδρομο Gilles de la Tourette. Ο Βασίλης, ένας ταξιτζής που πάσχει από αριθμομανία και μανία συγκέντρωσης αντικειμένων.

8860_ANDROYTSOY_ALEKSANIAN_GERONIKOLOY_23112013.jpg
Θωμαϊς Ανδρούτσου-Χριστίνα Αλεξανιάν-Κατερίνα Γερονικολού

8864_MAZIS_MPETI_KAI_MATHILDI_MAGGIRA_PAYLIDOY_23112013.jpg
Δημήτρης Μάζης-Μπέτυ & Ματθίλδη Μαγγίρα-Σοφία Παυλίδου

Η Νίτσα, που πάσχει από μικροβιοφοβία και τρέμει όλες τις ασθένειες Η Μαρία, πολύ του Θεού, με συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας και τικ της επαλήθευσης.Η Λίλη, που επαναλαμβάνει κάθε της έκφραση δυο φορές. Ή και τρεις! Ο Μπάμπης: εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Και δεν περπατάει πάνω στις γραμμές. Πάσχουν και από άλλα – τα βασικά αναφέρουμε εδώ… Η ώρα περνάει, ο γιατρός καθυστερεί γιατί λείπει εκτός Αθηνών, και οι ασθενείς γνωρίζονται λίγο λίγο και αποφασίζουν να κάνουν μόνοι τους group therapy! Το τι γίνεται από κει και μετά, δεν περιγράφεται… Το ξέφρενο γέλιο ξορκίζει τις νευρώσεις όλων μας και η τελική ανατροπή κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους αμφισβητούν την ψυχολογία…

Κείμενο: Κώστας Σπυρόπουλος, Κατερίνα Μπέη.

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Θωμαή Ανδρούτσου, Κατερίνα Γερονικολού, Ορφέας Παπαδόπουλος.
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης -Στίχοι: Νίκος Γρίτσης.

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος feat. Κώστας Σπυρόπουλος

8840_SAMPANIS_SPIROPOYLOS_VALAVANIDIS_23112013.jpg