���Η έκθεση «Ναυτίλος: Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελλάδας για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Bozar των Βρυξελλών (Palais des Beaux-Arts).

PALAIS_420_420.jpg
Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση, που συνδυάζει μοναδικά έργα αρχαίας τέχνης με σύγχρονες δημιουργίες, με κεντρικό άξονα τη θάλασσα και τη συμβολή της στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από τις ακτές του Αιγαίου και του Ιονίου.

Συνολικά, στις Βρυξέλλες θα μεταβούν 88 αρχαία έργα από 23 δημόσια Μουσεία και συλλογές από όλη την επικράτεια και η έκθεση θα χωρίζεται σε έξι ενότητες «Οικολογίες», «Θαλάσσιοι Δρόμοι», «Οδύσσειες», «Ηγεμονία», «Οικουμένη», «Πίστη».

arxaia-sugxrona-ellinika-erga-texnis-ekthesi-stis-brukselles.jpg
Τα εκφραστικά μέσα και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τα χαρακτικά, τις οπτικές και ηχητικές δράσεις, τη video art, τις γλυπτικές εγκαταστάσεις και την performance.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες συγκαταλέγονται οι Αιμιλία Παπαφιλίππου, Βλάσης Κανιάρης, Στράτος Καλαφάτης, Κατερίνα Καλούδη, Γιώργος Γυπαράκης, Σπύρος Στάβερης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Μαίρη Σχοινά κ.ά.