​Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του έργου «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη», του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία της Μαίρης Ιγγλέση, με την Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη, στο ρόλο της Ξανθίππης.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρωταγωνιστή τ��υ θεάτρου και του κινηματογράφου, Λυκούργου Καλλέργη και περιλαμβάνει σπάνια κινηματογραφημένα πλάνα με τον ίδιο στο ρόλο του Σωκράτη.

Λυκουργος Καλλεργης 1.jpg

Εγκαίνια παράλληλα με την πρεμιέρα
Την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας, έχουμε την τιμή και την χαρά να εγκαινιάσουμε στο χώρο μας, το καμαρίνι του αξέχαστου ηθοποιού, μεταφραστή, συγγραφέα, δασκάλου και βουλευτή.

Στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση», από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, θα εκτίθενται χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βραβεία, μετάλλια, κοστούμια, φωτογραφίες παραστάσεων, μεταφράσεις και βιβλία που αποκαλύπτουν την πολύπλευρη καλλιτεχνική και πολιτική δραστηριότητα του Λυκούργου Καλλέργη, μιας σπουδαίας πνευματικής προσωπικότητας αυτού του τόπου.

Μέσα από φωτογραφίες και δημοσιεύματα, ζωντανεύουν μνήμες από ιστορικές παραστάσεις της «Λαϊκής Σκηνής» της δεκαετίας του ’30, του «Θεάτρου Τέχνης» καθώς και της χρυσής εποχής του «Εθνικού Θεάτρου» και του κινηματογράφου. Φιλοξενούνται κοστούμια από ρόλους – σταθμούς της καριέρας του μεγάλου ηθοποιού: Από το «Βυθό» του Γκόρκι, το «Κοκτέιλ Πάρτυ» του Τ. Σ. Έλιοτ, από έργα του Τσέχωφ καθώς και από τραγωδίες που παίχτηκαν στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και σε άλλα αρχαία θέατρα.

Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»
Λέσβου 8, Κυψέλη
Τηλ.: 210- 8645400

φωτο Ξανθιππη 1.JPG