​Από τις 7 Νοεμβρίου το πάρκο αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος μεταμορφώνεται σε ιδανικό εκθεσιακό χώρο για έργα εμπνευσμένα από τον σπουδαίο μας ποιητή Κ.Π. Καβάφη.

Οι Αθηναίοι καλούνται να έρθουν σε διάλογο με ψηφιακά έργα τέχνης που έχουν ως αφετηρία την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, στους φετινούς Εικαστικούς Διαλόγους, που διοργανώνει για τρίτη φορά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Δέκα σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κ.λπ.) νέα, εντελ��ς πρωτότυπα έργα, με αφορμή την έκθεση, τα οποία παρουσιάζονται μέσα σε ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το έργο της Κατερίνας Αθανασοπούλου «Αποδημία», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο της δράσης Εικαστικοί Διάλογοι 2012 στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Lumen Prize στις 8 Οκτωβρίου 2013. Το εν λόγω βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο και έχει στόχο την ανάδειξη των καλύτερων ψηφιακών έργων σε διεθνές επίπεδο.