«Είμαι το ίδιο χαρούμενη όταν με αποκαλούν κυρία Στινγκ αντί για Τρούντι Στάιλερ» εξηγεί από την αρχή της συνέντευξής της στους βρετανικούς Τάιμς, τονίζοντας πως το όνομα δεν είναι αυτό που καθορίζει την πορεία του ανθρώπου αλλά η ίδια η προσωπικότητά του.

«Ποτέ δεν ένιωσα ως σύζυγος του Στινγκ ότι θα ζήσω στην σκιά του. Πάντα είχα στο μυαλό μου ξεκάθαρη αίσθηση του τι είμαι και τι μπορώ να κάνω». Η πίστη της Στάιλερ στις ικανότητές της έχει κατά καιρούς μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. Ακόμα και ως υπέρμετρη υπεροψία , κάτι που όσοι τη γνωρίζουν καλά το ανρούνται κατηγορηματικά. Όπως και η ίδια.

«Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στη χώρα μου, υπάρχουν όμως στιγμές που θεωρώ πως ο βρετανικός Τύπος δεν χειρίστηκε σωστά κάποιες καταστάσεις που αφορούσαν την οικογένειά μου» σχολιάζει με μια μικρή δόση πικρίας η ηθοποιός, η οποία αυτή την περίοδο υποδύεται στο Μπροντγουέι την Αρκαντίνα, την πρωταγωνίστρια στον «Γλάρο» του Αντόν Τσέχοφ.

Χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, τα υπονοούμενα που αφήνει «κουμπώνουν» αμέσως με τη μήνυση που υπέβαλε πριν από χρόνια εναντίον του ζευγαριού η προσωπική τους σεφ, όταν απολύθηκε άδικα, όπως υποστηρίζει, όσο ήταν ακόμη έγκυος.

«Πληγωθήκαμε βαθιά από αυτή την ιστορία. Ήταν μια δίκη ερήμην μας από την εφημερίδα “Ντέιλι Μέιλ”. Δεν μας ζητήθηκε ποτέ να μιλήσουμε και εμείς» υποστηρίζει η επιχειρηματίας που πλέον ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη.

Το μόνιμα είναι μεγάλη κουβέντα. «Ο Στινγκ κι εγώ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη Βρετανία. Αγαπάμε πολλά πράγματα στη χώρα μας, μας αρέσει όμως πολύ η αισιοδοξία των Ηνωμένων Πολιτειών». Το Μεγάλο Μήλο ωστόσο το αγαπάει για ακόμα έναν λόγο. Γιατί κανείς σε αυτό δεν βλέπει με μισό μάτι τη φιλανθρωπική τους δράση μέσω του οργανισμού που έχουν ιδρύσει για την προστασία των τροπικών δασών. «Στην Αμερική είναι αναμενόμενο να κάνεις φιλανθρωπίες. Στη Βρετανία θεωρείσαι υποκριτής. Για μένα είναι σημαντικ�� να κάνω αυτό που νιώθω. Δεν έκανα άλλωστε πάντα τη ζωή που κάνω τώρα» λέει με νόημα.

Γεννημένη στο Γουόρτσεστερσάιρ της Κεντροδυτικής Βρετανίας, είναι η μεσαία από τις τρεις κόρες της οικογένειας. Ο πατέρας της ήταν εργάτης και η μητέρα της οικονόμος σε πλούσια σπίτια της περιοχής. Από εκείνα τα χρόνια στην επαρχία η ηθοποιός θυμάται το αυτοκινητικό ατύχημα π��υ της συνέβη σε ηλικία μόλις δύο ετών. Ακολούθησαν δύο εφιαλτικοί μήνες στο νοσοκομείο όπου προσπαθούσε να αναρρώσει. Τα πράγματα, όμως, αποδείχθηκαν χειρότερα όταν έφθασε η ώρα να πάει στο σχολείο: «Τα άλλα παιδιά με φώναζαν “η Σημαδεμένη”».

Η υποκριτική ήταν η λύτρωσή της. Η περίοδος της πραγματικής ευτυχίας για την Τρούντι ξεκίνησε όταν κέρδισε μια υποτροφία για σπουδές υποκριτικής στο Bristol Old Vic Theatre School. Σύντομα μετακόμισε στο Λονδίνο. Όπως λέει η ίδια, οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα μετά τη συμμετοχή της στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στη βρετανική σειρά «Poldark» του BBC.

Ο Στινγκ δεν άργησε να μπει στη ζωή της. Εκείνη τότε συζούσε με κάποιον άλλο και ο σημερινός σύζυγός της ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Φράνσις Τομέλτι. Οι δύο γυναίκες πολύ σύντομα, εκτός από συμπρωταγωνίστριες επί σκηνής, έγιναν και πολύ καλές φίλες.

Το 1982, η Τομέλτι και ο τραγουδιστής χωρίζουν. Έναν χρόνο μετά, η Στάιλερ είναι έγκυος στο πρώτο παιδί με τον νέο της σύντροφο, γεγονός που δεν την εμποδίζει να τον ακολουθεί στις περιοδείες που έκανε τότε με τους Police. «Δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ για το συγκεκριμένο κεφάλαιο της ζωής μου, γιατί εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι των οποίων την ιδιωτικότητα θα ήθελα να προστατεύσω» δηλώνει.

Για τον Στινγκ, με τον οποίο είναι παντρεμένη από το 1992, αφού είχαν προηγηθεί 10 χρόνια σχέσης και συμβίωσης, το μυστικό του γάμου τους κρύβεται στις αποφάσεις τους. «Έχουμε μια υγιή σχέση γιατί εγώ παίρνω τις μεγάλες αποφάσεις και εκείνη τις μικρές. Ευτυχώς στα 32 χρόνια που είμαστε μαζί δεν χρειάστηκε ποτέ να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις» καταλήγει ο Βρετανός μουσικός.