Μετά από μια χρονιά μεγάλης επιτυχίας με την πρωτοποριακή δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, η ομάδα του Κινητήρα συνεχίζει και φέτος να παρουσιάζει στα δημοτικά σχολεία της Αττικής, την διαδραστική παράσταση «Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε» της Χαράς Γιαννακοπούλου, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα, μουσική Ορέστη Τάνη και χορογραφία της ομάδας.

Οι έξι περφόρμερς- εμψυχωτές στήνουν μια σωματική παράσταση μέσα στο σχολείο!

FATSES.jpg
Αναπάντεχες εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη,ο χώρος γεμίζει χορό, ακροβατικά, θέατρο, χρώματα και μουσική.

Η Αντιγόνη Γύρα, ιδρύτρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, οραματίστηκε πριν από χρόνια το χοροθέαμα ως μέσο για την ψυχαγωγία και επαφή των παιδιών στις πρώτες σχολικές ηλικίες.

Η δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ ξεκίνησε πέρσι να παρουσιάζεται στα σχολεία με στόχο να ανατρέψει την καθημερινότητα και να ενισχύσει τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και το «μαζί».

III_8388_pyramides_F_m.jpg
Eίναι μια πρωτοβουλία που εμπλέκει τα παιδιά σε μια μορφή τέχνης που δε συνηθίζουν να παρακολουθούν, η οποία θα τους ανοίξει νέους δρόμους αντίληψης κι έκφρασης:

Το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο.

''Κάποτε ήταν μια πόλη που τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Χρειάζονταν το ένα το άλλο και ζούσανε καλά και χαρούμενα. Ήταν φυσικά ένα τσίρκο χωρίς ζώα. Όμως εκεί δούλευε κι ένας υπνωτιστής, ο oποίος σκαρφίστηκε ένα σχέδιο που θα τον έκανε άρχοντα της πόλης και θα μπορούσε να τους ορίζει όλους. Υπνώτισε τους πάντες, έγινε δήμαρχος της πόλης και το τσίρκο διαλύθηκε''…

Οι 6 λέξεις-κλειδιά του έργου, τις οποίες ανακαλύπτουν τα παιδιά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συγκίνηση στο τέλος της δράσης, προκειμένου να «ξυπνήσουν και να ενώσουν ξανά το κοιμισμένο τσίρκο» είναι:

ΟΡΑΜΑ -ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΝΗΜΗ - ΑΠΟΨΗ

Στόχος είναι η ΕΚ ΠΛΗΞΗ να συνεχιστεί και να καθιερωθεί στα σχολεία, να ταξιδέψει στην επαρχία και στα ακριτικά νησιά, να εξελιχθεί ��ς πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να εναλλάσσει το ρεπερτόριο της με νέα έργα χοροθεάματος, ενισχύοντας πάντα την παραγωγή του εγχώριου πολιτισμού.

  • Η ομάδα:

Ερμηνευτές/ Εμψυχωτές: Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης, Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Βλάσης Πασιούδης

Σύλληψη Δράσης – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα

Σύλληψη ιστορίας - Κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης

Χορογραφία: Η ομάδα

Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου

Εικαστικό περιβάλλον: Τόνια Αβδελοπούλου

Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου

Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης