​Δεν είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται ταινία μ’ ένα κινητό τηλέφωνο αλλά είναι η πρώτη φορά που ταινία γυρισμένη από κινητό, βρίσκει δρόμο για εμπορική διανομή!

Ο λόγος για την ταινία του 26χρονου κινηματογραφιστή, Πάμπλο Λαρκουέν από τη Βαρκελώνη, ο οποίος γύρισε το θρίλερ με τίτλο «Hooked up» με το iPhone του και το παρουσίασε προ ημερών στο Φεστιβάλ του Σίτγες, στην Καταλωνία.

Η πλοκή του έργου είναι διάρκειας 78 λεπτών και το σενάριο στήνεται γύρω από το ταξίδι δύο αμερικανών τουριστών στη Βαρκελώνη και τη συνάντησή τους με μια κοπέλα, την οποία ακολουθούν μέχρι το διαμέρισμά της, απόφαση που θα αποβεί μοιραία.

«Έβγαλα κάποια χρήματα μετά την επιτυχία της ταινίας μου "El elefante" και τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου ήμασταν "καταδικασμένοι" να γυρίσουμε και άλλη ταινία. Τότε σκεφτήκαμε πως θέλαμε να ρισκάρουμε, να προκαλέσουμε θόρυβο. Γι' αυτό και κάναμε ένα θρίλερ στ' αγγλικά που έχει μια αδιαμφισβήτητη εμπορική αξία και επέτρεπε να ενσωματωθεί πλήρως στην ιστορία η χρήση του τηλεφώνου», δήλωσε ο σκηνοθέτης στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς».

Ο Λαρκουέν προσάρμοσε στον φακό του τηλεφώνου έναν μικρό μαγνήτη και η ομάδα του ανέπτυξε ένα καινούργιο λογισμικό που διευκόλυνε τη δουλειά του, με τη βοήθεια και τεχνικού της Apple.

Όλη η παραγωγή του φιλμ ήταν πρωτοποριακή, ενώ τα έξοδα για την ταινία ήταν μόλις 14.000 ευρώ.

Η εταιρεία Obra Films που ανέλαβε το στάδιο του μοντάζ και της τεχνικής επεξεργασίας συνεισέφερε κατά 20.000 ευρώ.

Πάντως παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται από γυρίσματα τέτοιου τύπου, ο παραγωγός της ταινίας αναφέρθηκε στην άλλη όψη του νομίσματος:

«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το γύρισμα μιας ταινίας ήταν κάτι που μπορούσαν να κάνουν λίγοι. Τώρα μπορεί οποιοσδήποτε να τραβήξει πλάνα με μια μικρή κάμερα και να κάνει το μοντάζ στον υπολογιστή του. Το ταλέντο του σκηνοθέτη φαίνεται πλέον στο περιεχόμενο που μοντάρισε»