​Από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 24ο Διεθ��ές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης και τρεις ελληνικές ταινίες θα λάβουν μέρος σ’αυτό!

Η ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας θα συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα ανάμεσα σε συνολικά 20 ταινίες. Η ταινία σχετίζεται με τη δομή και τη λειτουργία της οικογένειας και το σενάριο της ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη.

371BC1545232832A91949A5B55DDB25D.jpg
Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα είναι το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν. Στην ταινία πρωταγωνιστές είναι τρεις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους και η καθημερινότητά τους. Μέσα στο πλαίσιο μιας συμβατικής ζωής που τους πιέζει όταν όλα γι’ αυτούς μοιάζουν ακίνητα και αναμενόμενα, τα τρία αυτά πρόσωπα βρίσκουν το δικό τους τρόπο διαφυγής.

1376045784.jpg
Τέλος, στο τμήμα twilight zone συμμετέχει η ελληνική ταινία «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου, η οποία σχολιάζει την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, έχοντας πρωταγωνιστή έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή. Ο ίδιος αισθανόμενος ότι η καριέρα του βρίσκεται σε κάμψη, επι��οεί την απαγωγή του και τρυπώνει σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο πολυτελείας. Η ταινία έχει προταθεί για υποψηφιότητα στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το έτος 2013.

28-29-4--2-thumb-large.jpg
Στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης θα προβληθούν 170 ταινίες από περισσότερες από 40 χώρες.