Φορώντας μάσκες των Anonymous και σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα υποδέχτηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, φοιτητές και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού , χθες, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εγκαινίασε έκθεση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διαμαρτυρόμενοι «Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώσαμε σήμερα αυτή την ειρηνική εκδήλωση, τιμώντας τους αρχαιολόγους και τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση. Όλους αυτούς που μοχθούν υπό τις βάρβαρες συνθήκες του Μνημονίου να κρατήσουν την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την ίδια την Ελλάδα όρθια.

Δεν τιμούμε και ούτε σεβόμαστε όμως τον ηθικό και φυσικό αυτουργό της καταστροφής: τον πρωθυπουργό κ��ι την κυβέρνηση της χώρας. Απόψε ο πρωθυπουργός παριστάνοντας τον ανήξερο, θέλησε να εισπράξει την υπεραξία από τον μόχθο όλων μας. Βρέθηκε απέναντι στα εκατοντάδες λευκά πρόσωπα των θυμάτων του και το μαύρο πανώ των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού που έγραφε την αλήθεια: "Success Sorry".»