​Τη μαθησιακή δυσκολία της δυσλεξίας αντιμετωπίζει από τα παιδικά του χρόνια, ο 22χρονος σήμερα, εγγονός του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντίλαν.

Ο πατέρας του Ντίλαν και μεγαλύτερος γιος του διάσημου ηθοποιού σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ που περιγράφει τις εμπειρίες ατόμων με δυσλεξία και έχει τίτλο: «The Big Picture: Rethinking Dyslexia» - Η μεγάλη εικόνα: Επαναξετάζοντας τη δυσλεξία».

Ο Ντίλαν Ρέντφορντ πάσχει από δυσλεξία βαριάς μορφής, που τον έκανε σε ηλικία δέκα ετών να διαβάζει και να γράφει με δυσκολία.

Με αφορμή τη δύσκολη καθημερινότητα του δυσλεκτικού παιδιού του, ο Τζέιμς Ρέντφορντ έκανε ένα ντοκιμαντ��ρ με δικηγόρους, τραπεζίτες, διευθυντές αλλά και τη συμμετοχή του Ρίτσαρντ Μπράνσον, του ιδρυτή της Virgin, να εξομολογούνται τις προσωπικές τους ιστορίες και να μιλούν ανοιχτά για τη δυσλεξία τους.

«Θέλω να κάνω την ταινία την οποία εύχομαι να είχε δει η οικογένειά μου» είχε πει σε συνέντευξη του χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, ταινία κάνει πρεμιέρα μετά τις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου στη Βρετανία.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είδε πολλές φορές την ταινία, η οποία συμπεριλήφθηκε και στην επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Σάντανς, του κινηματογραφικού θεσμού που ίδρυσε ο Ρόμπερτ.