​Ο Joshua Redman είναι ίσως ο επιφανέστερος εκπρόσωπος της σχετικά νέας γενιάς της τζαζ εδώ και χρόνια, μία τεράστια προσωπικότητα στον χώρο της μουσικής αυτής, ενώ ήδη πριν τα μέσα της δεκαετίας του ’90 τον αποκάλεσαν το τρομερό παιδί της τζαζ!

Ο γεννημένος στo Berkeley της Καλιφόρνια Joshua, γιός του εκπληκτικού σαξοφωνίστα Dewey Redman και της χορεύτριας Renee Shedroff, άρχισε κάποιες μουσικές σπουδές στην πόλη του αλλά δεν έπιασε στα χέρια του το τενόρο σαξόφωνο μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Το 1986 αποφοίτησε από το γυμνάσιο της πόλης και έφυγε στην Ανατολική ακτή για σπου��ές. Ξεχωριστός παντού ο Redman αποφοιτά με την ύψιστη διάκριση και τιμή στις κοινωνικές επιστήμες στο Harvard και γίνεται άμεσα αποδεκτός στην νομική σχολή του Yale. Όμως δεν έμελλε να σταδιοδρομήσει σ’ αυτούς τους τομείς. Μερικούς μόνο μήνες αργότερα κερδίζει παμψηφεί και θριαμβευτικά το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό International Thelonious Monk Saxophone - και μπροστά σε μία επιτροπή αποτελούμενη από τους Jackie McLean, Jimmy Heath, Branford Marsalis, Frank Wess και Benny Carter – ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον τους είναι αποκλειστικά στην μουσική και στο σαξόφωνο.

Φέτος παρουσίασε το τελευταίο δίσκο του ως leader με τίτλο “Walking Shadows” και κάποια κομμάτια του θα ακούσουμε από το κουαρτέτο του στην μοναδική συναυλία που θα δώσει στην Αθήνα. Πλάϊ του τρεις κορυφ��ίοι μουσικοί: Ο απίστευτης ευαισθησίας πιανίστας Aaron Goldberg, ο απαράμιλλος μπασίστας Reuben Rogers και ο σπουδαίος συνεργάτης του ντράμμερ από τα παλιά Greg Hutchinson.
Για μια ακόμη φορά, στις εκδηλώσεις Jazz Masters του «Παλλάς», εμφανίζεται ένας σύγχρονος γίγαντας της τζαζ στο πιο μεστό σημείο της καριέρας του.

Joshua Redman – σαξόφωνα

Aaron Godberg – πιάνο

Reuben Rogers - κοντραμπάσο

Greg Hutchinson – τύμπανα

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 στο «Παλλάς»

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 25€, 30€, 35€, 40€, 45€, 50€
Ανέργων: 15€, Φοιτητικό 20€

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5
Δευτ. - Σάββ. 9.00 - 20.00

Κυρ. 12.00 - 20.00