Διεθνές συνέδριο για την ανάδειξη νέων μοντέλων καινοτομικής δημιουργικής παραγωγής, μέσα από την συνεργασία φορέων της επιστήμης, της τ��χνολογίας και του πολιτισμού, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Το «Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής» θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).

Οι ομιλητές θα εξετάσουν και προσδιορίσουν τη λεγόμενη «ανοικτή παραγωγή», με όρους οικονομικούς, νομικούς, τεχνολογικούς και καλλιτεχνικούς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη χρήση ανοικτών και συνεργατικών τεχνολογιών, ιδίως στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και ανοικτής κατασκευής. Παράλληλα, θα προβληθεί preview από το ντοκιμαντέρ του Ηλία Μαρμαρά «Common Knowledge», με θέμα τους χώρους συνεργατικής παραγωγής στην Αθήνα.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν 6 έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που υλοποιούνται με την υποστήριξη του ΕΚΤ. Τα έργα αυτά, χρησιμοποιούν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και θίγουν ζητήματα σχετικά με τη σύγχρονη έρευνα, εργασία και παραγωγή, ενώ θα συμπεριληφθούν στη νέα μεγάλη ομαδική έκθεση 34 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που διοργανώνει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 24 Οκτωβρίου 2013 έως το τέλος του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στην ιστοσελίδα του συνεδρίου