Σαν «βόμβα» έσκασε στον χώρο του κινηματογράφου η είδηση της παραίτησης του Γιώργου Παπαλιού από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ειδικά τώρα που το «Miss Violent» απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα θα έπρεπε να πανηγυρίζει. Και όμως ο ίδιος την Παρασκευή δήλωσε την παραίτηση του.

Παρόλο που επικαλέστηκε λόγους υγείας, φαίνεται πώς δεν είναι αυτή η πραγματικότητα.

Ο γενικός διευθυντής του ΕΚΚ, Γρηγόρης Καραντινάκης, άλλωστε ευχήθηκε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον υπουργό Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλο, ενώ αν υπήρχε θέμα υγείας δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο.

«Πιστεύω πως μια συνάντηση με τον Π. Παναγιωτόπουλο θα βοηθούσε», πρόσθεσε ο κ. Γρ. Καραντίνης.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, που ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι υπουργός Πολιτισμού δεν τον έχει δεχτεί στο γραφείο του, κάτι για το οποίο μίλησε στην ετήσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου την Παρασκευή και μάλιστα με μεγάλη δυσαρέσκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μοιάζει να «αγνοεί» το Κέντρο, την στιγμή που έχει συναντηθεί με εκπροσώπους κάποιων κινηματογραφικών σωματείων (βέβαια οι ίδιοι λένε ότι αυτό έγινε μετά από μεγάλες προσπάθειες και επιμονή ωρών έξω από το γραφείο του).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Παπαλιός έχει δώσει πολλά στο νέο ελληνικό σινεμά. Πριν από έξι χρόνια, που το ΕΚΚ είχε χρήματα, εμπιστεύτηκε νέους ανθρώπους, όπως τον Λάνθιμο και την Τσαγγάρη, ενώ το όνομα του έχει συνδεθεί με την επιτυχία της ταινίας του Αγγελόπουλου «Θίασος».