​«Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος -αν και είναι αλήθεια πως δεν τον αγαπούμε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος- αλλά ήταν καλός μουσικός και όλοι αγαπούμε τη μουσική του. Και λοιπόν;» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο και προκλήθηκε σάλος!

«Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε την τρίχα τριχιά, τίποτε το τρομακτικό ή φοβερό δεν συμβαίνει εδώ στη χώρα μας» προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μάλιστα ρωτήθηκε και αν θα συνεργαζόταν με μέλη της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής κοινότητας και ο Πούτιν απάντησε: «Σας διαβεβαιώνω πως συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένες φορές τους έχω απονείμει κρατικά βραβεία».

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Πούτιν εμφανίστηκε να επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες μετά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας «κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Ο νόμος αυτός που εγκρίθηκε τον Ιούνιο απαγορεύει τη διάδοση της αποκαλούμενης «προπαγάνδας» υπέρ «μη παραδοσιακών» σχέσεων. Ουσιαστικά ποινικοποιείται κάθε θετική δημόσια έκφραση σχετικά με την ομοφυλοφιλία.