​Στην τρίτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα μουσεία του κόσμου κατατάσσει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, το Μουσείο της Ακρόπολης!
Αυτή είναι άλλη μια διεθνής διάκριση για τη χώρα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα ωραιότερα μνημεία του κόσμου, στην οποία κατέταξε το Μουσείο της Ακρόπολης, το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα Μουσεία όπως τη δημοσίευσε η Sunday Times βρίσκεται το Σμιθσόνιαν που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Εντυπωσιακό είναι το σχόλιο που συνοδεύει το Μουσείο της Ακρόπολης:
«Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο" πάνω στον οποίο δεσπόζει πάνω από την Αθήνα ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο (στο Μουσείο) για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, "πλημμυρισμένα" από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο».
Στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων Μουσείων στον κόσμο ακολουθούν:
4. Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν (Λονδίνο)
5. Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Νέα Υόρκη)
6. Imperial War Museum (Λονδίνο)
7. Μουσείο του Τοπκαπί (Κωνσταντινούπολη)
8. Παλάτι των Βερσαλλιών (Γαλλία)
9. Μουσείο Victoria & Albert (Λονδίνο)
10. Εθνικό Μουσείο της Κίνας (Πεκίνο)