​Τα 84α γενέθλια του έχει σήμερα ο αγαπημένος και ρωμαλέος να��της, ο Ποπάυ!

Η ��ρώτη εμφάνιση έγινε στις 17 Ιανουαριου του 1929 στη σειρά κόμικ "Thimble Theatre" της εφημερίδας New York Journal απο τον Αμερικάνο σκιτσογράφο Elzie Crisler Segar.

Ο Ποπάυ με την πίπα του, τα στιβαρά του μπράτσα και την άγκυρα τατού, αλλά και την αγάπη του για το σπανάκι, έγινε αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

popai2.JPG

Η σειρά κόμικ μέτρησε δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές την -μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του- Όλιβ Όιλ, τον αδελφό της Κάστορ και τον αγαπημένο της Χαμ Γκρέιβι, ενώ στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1933. Το 1938 ανακηρύχθηκε ως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκι Μάους!

Να σημειώσουμε πως αρχικά ο δημιουργός του, Elzie Crisler Segar, είχε δώσει στον Ποπάι δευτερεύοντα ρόλο, όμως κέρδισε την αγάπη των αναγνωστών και τελικά τον έκανε τον κεντρικό ήρωα!

Η δημοτικότητά του ήταν τόσο μεγάλη, που αυξήθηκε η κατανάλωση του σπανακιού, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί σπανακοπαραγωγοί να τον τιμήσουν μ' ένα άγαλμα στην Κρίσταλ Σίτι το 1937, μία πόλη του Τέξας που ζει κυρίως απ' το σπανάκι.