​Η πολυαναμενόμενη ταινία του Peter Jackson, και πρώτη από τη νέα του τριλογία με τίτλο «The Hobbit: An unexpected Journey», έσπασε ρεκόρ ανοίγματος στο Αμερικανικό Box Office, με εισπράξεις 84,8 εκατ. δολάρια!

hobbit.jpg

Η ταινία παραγωγής Warner Bros. έκανε το μεγαλύτερο εισπρακτικά άνοιγμα για μήνα Δεκέμβριο, ξεπερνώντας το «I am Legend» με πρωταγωνιστή τον Will Smith, το οποίο απέφερε 77,2 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα το 2007.

hobbit2.jpg

Η ταινία του Jackson ξεπέρασε ακόμα και την πρεμιέρα του Avatar. Το 3D-έπος του James Cameron, τον Δεκέμβριο του 2009 που βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες, έκανε εισπράξεις της τάξεως των 77 εκατομμυρίων δολαρίων.

hobbit 3.jpg

Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί του «Hobbit», πρόσθεσαν στα ταμεία τους 138,2 εκατ. δολάρια επιπλέον, από τις εισπράξεις στις υπόλοιπες χώρες που προβάλλεται η ταινία. Η «σούμα» για το νέο αριστούργημα του Jackson αγγίζει τα 223 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και είναι μόλις η αρχή!

hobbit table.jpg

Το πρώτο μέρος των περιπετειών του Μπίλμπο Μπάγκινς, κατάφερε να κόψει στην πρεμιέρα περισσότερα εισιτήρια από όλα τα ανοίγματα της προηγούμενης τριλογίας του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη, The Lord of the Rings, παρά τις χλ��αρές κριτικές που έλαβε.