Ένα χριστουγεννιάτικο bazaar βιβλίου διοργανώνεται από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, με 200.000 βιβλία υπέρ του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης, από τον Βήμα FM 99,5.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τελευταίο χρόνο, ο στόχος και η βασική συνταγή της ενεργείας παραμένουν ίδια: η οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί αγοράζοντας αγαπημένα βιβλία των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα προς ένα μόνο ευρώ το καθένα. Ανταποκρινόμενοι στα εκατοντάδες αιτήματα φίλων και ακροατών, στο φετινό εορταστικό bazaar του σταθμού θα διατεθούν περισσότερα από 200.000 βιβλία για όλα τα γούστα. Αυτά θα βρίσκονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νίκος Γκάτσος, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πολυχώρο της Τεχνόπολις, και τις τέσσερις ημέρες από τις 11:00 έως τις 21:00.

Την προσπάθεια ενίσχυσης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης θα στηρίξουν από την Παρασκευή, χορωδίες και μουσικά σχήματα συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο και άκρως εορταστικό τριήμερο καλλιτεχνικ��ν εκδηλώσεων. Η αρχή θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Σχολής Μωραΐτη που θα ερμηνεύσει αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στη συνέχεια, θα συναντήσουμε τους Blues Fathers & The Swingers και τους Zero Zero με τους οποίους θα περιπλανηθούμε σε διαδρομές country, blues, jazz και rock n’ roll. Το πρωί του Σαββάτου η αίθουσα Νίκος Γκάτσος θα πλημμυρίσει από τις παιδικές φωνές των χορωδιών των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα και Δ. Τυπάλδου, ενώ λίγο αργότερα στη σκηνή θα ανέβουν οι Johny Vavouras & The Cadillacs, οι οποίοι μας υπόσχονται ένα ταξίδι στο παρελθόν με χορευτικά τραγούδια και μπαλάντες της δεκαετίας του '50.

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο εξασφάλισε αποκλειστικά για τον ΒΗΜΑ FM ένα απολαυστικό τετράωρο το απόγευμα του Σαββάτου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το κιθαριστικό τρίο flamenco και latin CosaNostres, το ντουέτο με φυσαρμόνικα και κιθάρα αργεντίνικου ταγκό El duo de dos καθώς και το κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη, μια μοναδική μουσική εμπειρία στα λιμάνια του Ευρωπαϊκού νότου. Τη βραδιά θα κλείσουν οι Εncardia, ερμηνεύοντας ελληνόφωνα τραγούδια της κάτω Ιταλίας.

Το πρωινό της Κυριακής, τρεις μοναδικές στο είδος τους χορωδίες παίρνουν τη σκυτάλη: η χορωδία του Δήμου Αθηναίων, ο σύλλογος Αρσάκειων – Τοσίτσειων σχολείων που θα τραγουδήσει τα αξεπέραστα τραγούδια της Λιλιπούπολης αλλά και η 25μελής παιδική χορωδία Ευμέλεια της Τζίνας Φωτεινοπούλου.

Ακολουθούν το κουϊντέτο χάλκινων πνευστών Suono, που θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο και ο συνθέτης και πιανίστας Αντώνης Καρατζίκης, ο οποίος με τις φωνές των Μαρίνας Σάττη και Νίκου Ρουσσάκη, θα μας μεταφέρει σ’ ένα μαγικό ταξίδι με τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το τριήμερο θα κλείσει με τη συμμετοχή της Big Band του Δήμου Αθηναίων.
Ο ΒΗΜΑ FM θα δώσει επίσης τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να μπουν σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση, να διασκεδάσουν και να παίξουν με τεχνητό χιόνι, στη «Χιονισμένη Σφαίρα» που θα βρίσκεται στην είσοδο του χώρου όλες τις ημέρες της ενέργειας.

Η ενέργεια υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, ��ης WIND, της Mercedes – Benz Hellas, της Lipton, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) και της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.
Σχετικά με το ΚΥΑΔΑ
Πέραν των άλλων υπηρεσιών που παρέχει, το ΚΥΑΔΑ συγκεντρώνει και διανέμει είδη τροφίμων, ιματισμού και υπόδησης σε όσ��υς προσέρχονται ή φιλοξενούνται στους χώρους του καθώς και σε οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα, τα οποία εντοπίζονται από τις δικές του ή άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, ενορίες και άλλους συνεργαζόμενους φορείς. Το κέντρο παρέχει καθημερινά 1.500 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους Έλληνες και αλλοδαπούς.