​Έχοντας κάνει «το πιάνο του καράβι» αφού σαλπάρει για όλα τα λιμάνια του κόσμου, ο Στέφανος Κορκολής, το ποπ είδωλο του ’90, που έχει μαγέψει με τη μουσική του το εξωτερικό αποκαλύπτεται και μιλά για όλα όσα δεν ξέραμε.

«Οι δισκογραφικές εταιρίες μ’ έκαναν μαϊντανό, γι’αυτό αποφάσισα να σταματήσω στο πικ της πορείας μου» δηλώνει ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και συμπληρώνει πως «Ποτέ δεν κατασκεύασα τραγούδια με μια συγκεκριμένη συνταγή. Απλώς κάποια από τα τραγούδια μου έγιναν επιτυχίες».

Ο Στέφανος Κορκολής ξεκίνησε να παίζει πιάνο από τα τέσσερα του, χωρίς να έχει διδαχτεί ούτε μια νότα. Ο ίδιος λέει: «Το έμφυτο ταλέντο είναι υπαρκτό, μη εξηγήσιμο, αλλά και τυχαίο, γιατί είχα την τύχη να μεγαλώσω σ’ένα σπίτι με ωραία μουσικά ακούσματα και πιάνο, αλλιώς ποτέ δεν θα το ανακάλυπτε κανείς».

Ωστόσο, ο καλλιτέχνης δεν νιώθει «παιδί-θαύμα αλλά παιδί-τραύμα». Μάλιστα, δηλώνει πως είχε προβληματική εφηβεία και ότι τον έδιωχναν από τα σχολεία. «Ήμουν υπερβολικά επιθετικός, μια συμπεριφορά που ξεκίνησε όταν είδα τη μητέρα μου να αρρωσταίνει. Χρόνια μετά αναγκάστηκα να ζητήσω συγγνώμη από τη φιλόλογο μου όταν ήρθε να με δει σε συναυλία» λέει χαρακτηριστικά.

Για την προσωπική του ζωή που έγινε βορά στην τηλεόραση, ο ίδιος παραδέχεται: «Η πιο δύσκολη ζωή μου δεν ήταν αυτή . Ηταν όταν έκοψα το δάχτυλο μου σ’ένα ατύχημα και επί 8 μήνες δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ξαναπαίξω πιάνο.»

Ο Στέφανος Κορκολής έχει παντρευτεί τη Λίντα Τζίμαν, ρωσοϊταλικής καταγωγής. Είναι ο τρίτος γάμος του συνθέτη και όπως δηλώνει ο ίδιος: «Είμαι σε μια σχέση ολοκληρωμένη, διότι έχουμε πολλά κοινά και μιλάμε τη ίδια γλώσσα- που λέει ο λόγος!»