​Τη μά��η με τον καρκίνο έχασε ο διάσημος συγγραφέας Μπράις Κόρτνεϊ, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη το βράδυ στο σπίτι του στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Ο Κόρτνεϊ, έπασχε από καρκίνο του στομάχου και απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών. Είχε πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δυο εβδομάδες μόλις πριν, κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο.

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής συγγραφέας εγκατέλειψε την 30ετή καριέρα του στο χώρο της διαφήμισης στα τέλη της δεκαετίας του '80, μετά την επιτυχία του πρώτου του βιβλίου με τον τίτλο «The Power Of One», το 1989.

Γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια και σπούδασε δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία με τη σύζυγό του Μπενίτα, το 1958. Το πρώτο του βιβλίο «The Power Of One» πούλησε οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Το 1993 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «April Fool's Day» (Πρωταπριλιά), το οποίο αναφέρεται στον θάνατο του γιου του Ντέιμον, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό του AIDS ύστερα από μία μετάγγιση αίματος ρουτίνας.