​Το παιδικό έργο του Βασίλη Μαυρογεω��γίου με τίτλο «Το μυστικό του βασιλιά», σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα θα παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ και τη Δευτέρα που μας πέρασε έκανε την επίσημη πρεμιέρα του.

Στην πρώτη παράσταση η σκηνοθέτης Θάλεια Ματίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τιμήθηκε από αρκετούς φίλους, συναδέλφους της ηθοποιούς, ενώ στο πλευρό της ήταν και ο σύζυγος της.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, συγγραφέας της περιβόητης ''Κατσαρίδας'' και άλλων θεατρικών επιτυχιών, μετά τη συνεργασία του με τις παιδικές σκηνές του Εθνικού Θεάτρου και θεάτρου του Νέου Κόσμου, επανέρχεται και με τη Θάλεια Ματίκα ενώνοντας καλλιτεχνικά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζοντας μια παράσταση για παιδιά… όλων των ηλικιών.
Γίνεται μια καρδιά να μην αγαπά; Γίνεται! Ο βασιλιάς δεν είναι καθόλου στα καλά του. Η καρδιά του πάγωσε μια και καλή και δεν νιώθει πλέον καθόλου ζεστασιά. Δεν αγαπά ούτε τα κουτάβια, ούτε τις βόλτες, ούτε το φαγητό ούτε καν τους άλλους ανθρώπους γύρω του. Κανέναν! Γι’ αυτό και άκαρδος καθώς είναι, έκλεισε στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι, στα έγκατα της γης, το κορίτσι που το φωνάζουν «σαμιαμίδι», τον αιώνια αφηρημένο ιππότη «καταστροφέα» που χαλάει οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, την τεράστια γυναίκα με το παρατσούκλι «η αρκούδα», και τον ίδιο του τον τροβαδούρο, που εδώ που τα λέμε είναι λιγάκι ενοχλητικός και πολυλογάς. Αν δε βρουν μια απάντηση στο πρόβλημά του δεν πρόκειται να ξαναδούν το φως της μέρας. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ίδιος ο βασιλιάς «κλείσ’ τ��υς σε ένα μπουντρούμι και για να κερδίσουν την ελευθερία τους γίνονται πιο έξυπνοι κι από επαγγελματία σοφό. Κι επιπλέον σου κάνουν και τη δουλειά σου τζάμπα...». Άκαρδος βασιλιάς είναι αυτός, κάτι θα ξέρει…
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης

Σκηνικά- κοστούμια: Θάνια Ιορδανίδου

Παίζουν

Ορέστης Τζιόβας, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Τερέζα Γριμάνη, Σεραφείμ Ράδη, Καρολίνα Κάρτερ

Πληροφορίες
Θέατρο Άνεσις
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
210 7488881, 210 7488882