Η "Ρόουζ" με τη Ζωή Λάσκαρη "ανεβαίνει" από την Αθήνα, να μαγέψει στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη σε θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια επανέρχεται με ένα έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Μάρτιν Σέρμαν.
Το έργο θα παρουσιαστεί για τρείς εμφανίσεις στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ 15 ακόμα παραστάσεις θα δοθούν από τις 12 Οκτωβρίου στο Αριστοτέλειο θέατρο.
Η Ρόουζ είναι μία ουκρανικής καταγωγής ηλικιωμένη Εβραία, που επέζησε του Ολοκαυτώματος, ζώντας επί δύο χρόνια κρυμμένη στους υπονόμους της Βαρσοβία��, για να καταφύγει τελικά στην Αμερική. Το θεατρικό μονόπρακτο, που από τους κριτικούς χαρακτηρίστηκε ως «επική μινιατούρα» και «διαδρομή δύναμης», ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ. Ο Σέρμαν αποτύπωσε στο έργο του στην αληθινή ιστορία της γιαγιάς του.
Τη Ζ��ή Λάσκαρη σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης θεατράνθρωπος Άντολφ Σαπίρο, που έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες παραστάσεις κλασσικών συγγραφέων και έχει διδάξει θέατρο στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η παράσταση, που έκανε την πρεμιέρα της πέρυσι στο θέατρο «Ζωή Λάσκαρη», προκάλεσε αίσθηση τόσο για τη δύναμη και την ειλικρίνεια της ερμηνείας της Λάσκαρη όσο και για τη σκηνοθεσία του Σαπίρο.
Συντελεστές:
Ερμηνεία: Ζωή Λάσκαρη
Σκηνοθεσία: Adolf Shapiro
Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός «ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ»
Φωτογραφίες παράστασης: Ολυμπία Κραγασάκη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων Στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Ερμού)
Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευτέρα: 09:00 έως 15:00
Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 έως 21:00,
Σάββατο: 10:00 έως 14:00 -
Από την Τρίτη 2/10 θα γίνεται προπώληση και από τα ταμεία του ΚΘΒΕ στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 231500200), από τις 09:00 έως 21:00​