Μ' ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα αποχαιρετά το παιδικό βιβλίο και το φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ η JK Rowling, το οποίο θα κυκλοφορήσει από αύριο στη Mεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός στα μέσα Δεκεμβρίου του 2012.

Το νέο μυθιστόρημα της Rowling για ενηλίκους προσφέρει αρκετές δόσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα των εφήβων, την πορνεία και τη χρήση ναρκωτικών και αναμένεται να προκαλέσει και να εκπλήξει.

Το κείμενο κινείται μεταξύ μαύρου χιούμορ και μυστηρίου, ενώ η ιστορία ξεκινάει με τον αναπάντεχο θάνατο του Μπάρι Φεργουέδερ, μόλις στα σαράντα χρόνια του, ο οποίος θα συγκλονίσει τη μικρή αγγλική πόλη Πάγκφορντ. Πόλη που αν και μοιάζει ειδυλλιακή, πίσω από την ηρεμία και την ομορφιά της κρύβει μια "εμπόλεμη ζώνη". Οι πλούσιοι είναι σε πόλεμο με τους φτωχούς, οι έφηβοι με τους γονείς τους, οι γυναίκες με τους άντρες τους, οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους, ενώ η άδεια θέση του Μπάρι στην ενορία θα γίνει ο καταλυτικός παράγοντας για να ξεσπάσει ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει ζήσει ποτέ η πόλη.

Μετά την πώληση των 450 εκατομμυρίων βιβλίων και συγκεν��ρώνοντας μια προσωπική περιουσία που πλησιάζει τα 900 εκατομμύρια δολάρια από τη συγγραφή των επτά βιβλίων του Χάρι Πότερ, η Rowling με τις 512 σελίδες του νέου βιβλίου, που περιγράφουν ουσιαστικά τον ταξικό πόλεμο μιας μικρής πόλης, έρχονται να χαράξουν ... την μετά -Χάρι Πότερ εποχή.

«Παρόλο που απόλαυσα κάθε στιγμή γράφοντας τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, το επόμενο βιβλίο μου είναι πολύ διαφορετικό από τη σειρά του Χάρι Πότερ, την οποία εξέδωσαν και προώθησαν με εξαιρετικό τρόπο οι Εκδόσεις Ψυχογιός στην Ελλάδα. Ο τρόπος με τον οποίον προσέγγισαν τη νέα αυτή φάση στη λογοτεχνική μου καριέρα με εντυπωσίασε και είμαι ενθουσιασμένη που θα τους εμπιστευτώ και πάλι για την ελληνική έκδοση του νέου μυθιστορήματός μου The Casual Vacancy», δήλωσε χαρακτηριστικά η συγγραφέας, σύμφωνα με ανακοίνωση των εκδόσεων Ψυχογιός.